Palvelut

SYTOLOGIA

Ohutneulanäytteiden tulkinta kotieläinten ihomuutoksista, imusolmukkeista ja sisäelinmuutoksista. BAL näytteiden ja virtsasedimentin/traumaattisen katetroinnin sytologia. Värjäämättömät solulevitteet toimitetaan BioSiteHistoon Tampereelle. Katso lähetysohjeet tästä.

HISTOPATOLOGIA

Eläinperäisten kudosnäytteiden histopatologisten muutosten tulkinta mm. ihomassat ja -muutokset, sisäelinten kudosnäytteet ja sisäelinpoistot, luukudoksen prosessointi ja diagnostiikka. Tutkittava kudos toimitetaan formaliinissa BioSiteHistoon Tampereelle. Katso lähetysohjeet tästä.

ERITYISDIAGNOSTIIKKA

FACIT tarjoaa mm. maksabiopsioiden jatkovärjäyksiä kuparikertymän, fibroosimäärän, sokerikertymien varalta. Koirien mastsolukasvainten poistonjälkeiseen ennusteen arviointia varten käytössä on c-kit ja ki67 erikoisvärjäykset. Poistomarginaalien arviointi pohjautuu mittauksiin leikkeiden skanneissa. Valkosolukasvainten jatkovärjyksinä käytössä on lymfoomien fenotyyppaus CD3, CD79, CD20 ja Pax5 avulla. PARR testaus tarjotaan tarvittaessa ostopalveluna.

TUTKIMUSYHTEISTYÖ