Palvelut

SYTOLOGIA

Ohutneulanäytteiden tulkinta kotieläinten ihomuutoksista, imusolmukkeista ja sisäelinmuutoksista. BAL näytteiden ja virtsasedimentin/traumaattisen katetroinnin sytologia. Värjäämättömät solulevitteet toimitetaan Vita Laboratoriot Oy:lle Helsinkiin. Katso lähetysohjeet tästä.

HISTOPATOLOGIA

Eläinperäisten kudosnäytteiden histopatologisten muutosten tulkinta mm. ihomassat ja -muutokset, sisäelinten kudosnäytteet ja sisäelinpoistot, luukudoksen prosessointi ja diagnostiikka. Tutkittava kudos toimitetaan formaliinissa Vita Laboratoriot Oy:lle Helsinkiin. Katso lähetysohjeet tästä.

HISTOLOGISTEN NÄYTELASIEN SKANNAUS

FACIT tarjoaa histologisten ja sytologisten näytelasien skannausta digitaaliseen muotoon 3DHistecin MIDI skannerilla. Näytteet ovat luettavissa ilmaisella 3DHistec:in SlideViewer ohjelmalla. Ota yhteyttä!

ERITYISDIAGNOSTIIKKA

FACIT tarjoaa mm. maksabiopsioiden jatkovärjäyksiä kuparikertymän, fibroosimäärän, sokerikertymien varalta. Koirien mastsolukasvainten poistonjälkeiseen ennusteen arviointia varten käytössä on c-kit ja ki67 erikoisvärjäykset. Valkosolukasvainten jatkovärjyksinä käytössä on lymfoomien fenotyyppaus CD3, CD79, CD20 ja Pax5 avulla. PARR testaus tarjotaan tarvittaessa ostopalveluna.

TUTKIMUSYHTEISTYÖ